Wedstrijdreglement Laddercompetitie 2018

• De ladder wordt opgedeeld in poules met max. zes deelnemers. Handicap hoog bij hoog en laag bij laag.
  • De periode waarin de poulewedstrijden plaats vinden loopt van 1 mei t/m 31 augustus. De finalerondes waaraan de winnaars van de poules deelnemen is van 1 september t/m 30 september.
  • Van de deelnemers wordt verwacht dat zij indien zij poulewinnaar zijn geworden, in de periode van 1 september t/m 30 september beschikbaar zijn om aan de finalerondes deel te nemen.
  • Wedstrijdvorm: Matchplay met ¾ handicapverrekening.
  • Maximale handicap van de deelnemers: 54.
  • Inschrijfgeld: geen.
  • Deelnemers spreken onderling hun wedstrijden af.
  • Dames slaan af vanaf de rode tee en Heren slaan af vanaf de gele tee.
  • Ook bij een mixed flights slaat de winnaar/winnares van de voorgaande hole altijd als eerste af op de volgende hole.
  • Een gewonnen wedstrijd levert 3 punten op. Een verloren wedstrijd levert 1 punt op.
  • Bij gelijke stand na 18 holes wordt doorgespeeld op de 19e (= 1e) hole. Indien deze hole gelijk eindigt wordt doorgespeeld op de 20e (= 2e) hole enz. tot er een winnaar is.
  • De uitslag van iedere wedstrijd (ingevuld en door beiden ondertekende scorekaart) dient in de brievenbus van de wedstrijdcommissie gedeponeerd te worden. De uitslag dient door de deelnemers in het schema op het publicatiebord in de hal van het clubhuis vermeld te worden.
  • Een wedstrijd wordt alleen als gespeeld aangemerkt als deze daadwerkelijk is gespeeld.
    Uitgezonderd indien een deelnemer zonder tijdig bericht van verhindering, niet op het voor de wedstrijd afgesproken tijdstip verschijnt en na een half uur wachten door zijn/haar tegenstander nog niet is verschenen. De aanwezige deelnemer heeft de wedstrijd gewonnen.
  • De periode dat de Laddercompetitie duurt, wordt in twee periodes opgedeeld waarbinnen een minimum (meer mag natuurlijk ook) aantal wedstrijden gespeeld moeten zijn. Een deelnemer die hier niet aan voldoet wordt uitgesloten van verdere deelname. De uitslag(en) van zijn/haar gespeelde wedstrijd(en) word(t)en verwijderd. De periodes zijn als volgt:

Poule met 5 deelnemers

Poule met 6 deelnemers

1 mei t/m 30 juni

1 juli t/m 30 aug.

• De winnaars van de poules gaan door naar de finaleronde.
  • Van 1 september t/m 22 september vinden de achtste en kwartfinales plaats. Op 29 september vinden de halve finales plaats en op 30 september de finale.
  • Indien in de poule twee deelnemers met een gelijk aantal punten op de 1e plaats eindigen is de uitslag van de onderlinge wedstrijd bepalend voor het vaststellen van de 1e en 2e.
  • In alle gevallen waarin het wedstrijdreglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding.

Voorbeeldberekening ¾ handicap

Speler A heeft een Ehcp van 24.6 en krijgt 27 slagen mee.
Speler B heeft een Ehcp van 27.5 en krijgt 33 slagen mee.
Verschil Phcp is 6. Het verschil wordt ¾ x 6 slagen is 4.5 en wordt afgerond op 5 slagen (afronding van 0.5 en hoger naar boven, onder de 0.5 naar beneden). Speler A krijgt geen slagen mee en speler B krijgt op de holes met S.I. 1 t/m 5 een slag mee.

Verrekentabel